مدرسه تابستانی ریاضیات و کاشیکاری در دانشکده

مدرسه بين‌المللي رياضي و کاشي‌کاري

شهريور 1394، خانه رياضيات اصفهان
24 آگوست-4 سپتامبر 2015

‍CIMPA كه مخفف (Centre International de Mathematiques Pures et Appliquees) به معني "مرکز همکاریهای بین المللی ریاضیات محض و کاربردی" است به منظور توسعه تحقیقات ریاضی در کشورهای در حال توسعه در سال 1978 میلادی در فرانسه تاسسیس شد.این مرکز در شهر نیس واقع است و به عنوان یک مرکز رده 2 یونسکو شناخته می شود.

هدف این  مرکز ترویج آموزش و پژوهش در زمینه های ریاضیات بنیادی و کاربردی و همچنین در زمینه های مرتبط است.

این مرکز با سازماندهی مدارس آموزشی و پژوهشی در زمینه های مذکور در یکی از کشورهای در حال توسعه زمینه های ارتباط علمی بیشتر  بین آن کشور و کشورهای همسایه را فراهم می کند. لازم به ذکر است که سیمپا برای هر مدرسه با ارئه ی  بورسیه هایی  هزینه های مسافرت تعدادی از دانشجویان علاقمند از کشورهای همسایه را تامین می کند. از دانشجويان علاقمند به شركت در مدرسه هاي سيمپا دعوت مي شود جهت دريافت اطلاعات بيشتر و نحوه درخواست بورس به سايت زير مراجعه كنند:

تاکنون  تعداد معدودی مدرسه تابستانی با همکاری سیمپا در ایران برگزار شده است که به عنوان نمونه به موارد زیر اشاره می کنیم:

الف-مدرسه پایه های گربنر و کاربردها در سال 2005 در زنجان

ب-مدرسه نظریه نمایش جبرهادر سال 2008 در تهران

با همکاری سیمپا و دانشگاه پاریس 13 و خانه رياضيات اصفهان یک مدرسه تابستانی در زمینه ریاضیات و کشیکاری تحت عنوان "جورچینی و کاشیکاری" در شهریور 1394  در دانشکده علوم ریاضی دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار خواهد شد که امیواریم با مشارکت و استقبال قابل توجه دانشجویان مقاطع مختلف تحصیلی زمینه های همکاری علمی و رشد بیشتر دانشکده را فراهم کند. برای توضیحات بیشتر، به سایتهای زیر مراجعه کنید:

Tilings and Tessellations

ثبت نام

راهنماي ثبت نام

مدرسه بين‌المللي 10 روزه ریاضیات و علوم کامپیوتر برای شرکت دانشجويان ایران و کشورهای همسایه شهريور 1394 در شهر اصفهان برگزار خواهد شد. اين کارگاه به جنبه‌های ریاضی کاشی‌کاري در موارد مختلف، اختصاص داده شده و تلاش مي‌شود برنامه‌ها با انسجام بيشتري دنبال شود.

* هندسه گسسته (مدل سطوح گسسته)
    * محاسبه پذيري (محدودیت‌هایي که کاشی ‌کاري بتواند مدل اطلاعاتي انتقال اطلاعات را ارائه دهد، مشابه قوانین اتوماتاي سلولي)
    * احتمال (همگرایی فرایندهای تصادفی در کاشی کاری، به ویژه در نمونه گیری تصادفی و خواص نمونه‌ای از کاشی‌‌کاري‌های تصادفی)
    * ترکیبیات (شمارش تعداد روش‌هايي که مي‌توان منطقه‌اي را کاشی‌کاری نمود.)
    * ديناميک نمادین (برنامه‌نویسی مدارهاي سیستم‌های دینامیکی غیر دوره‌ای حداقل)
    * هندسه جبری موثر (استفاده از پایه گربنر برای بررسی قابليت کاشي‌کاري یک منطقه و یا وجود یک مشخصه از الگوهای محلی)

علاوه بر موضوعات ذکر شده، سخنرانی‌های ماهواره‌ای مربوط به میراث غنی تاریخی اصفهان (و به طور کلی جهان اسلام)، که در آن کاشی‌کاري‌ها با تقارن شبه بلوری که اغلب در ساختمان معماری یافت می‌شود، نيز ارائه خواهد شد. خانه رياضيات  اصفهان در حال حاضر کارگاه‌های آموزشی را برگزار خواهد نمود.

کميته علمي :

* Béatrice De Tillière : دانشگاه 6 پاريس